PRM si PC, AFARA!!!

25 noiembrie 2007
o veste buna. PRM si PC au ramas sub pragul parlamentar. adio voiculescu, adio vadim. in ciuda banilor aruncati de becali, nici PNG nu a atins 5%. PD a castigat detasat alegerile. este pentru prima oara cand este confirmat oficial de alegatori ca prima forta politica a tarii. PLD a inceput sa conteze. UDMR si pastorul tokes au intrat in parlamentul european. spre deosebire de romani, alegatorii maghiari au mers disciplinat la vot si au reusit aceasta performanta.
 
asa cum era de asteptat, referendumul nu a fost validat , chiar daca 89,2% din cei prezenti au votat pentru.
 
rezultatele sondajului CSOP, difuzate la realitatea tv:
 
PD – 31,5%
PSD – 21,1%
PNL – 15,6%
PLD – 6,9%
UDMR – 6,2%
PNG – 4,6%
Tokes – 3,7%
PRM – 3,4%
PC – 2,4%
PIN – 1,6%
PNTCD – 1,5%
P Romilor – 0,9%
P Verde – 0,3%
 
update1
vadim : "demisionez din parlament, am fost furat!"
boc: "suntem cei mai puternici din romania".
geoana: "un vot de blam pt. guvern, presedinte, clasa politica ". 
tariceanu: "e o seara minunata".
 
update2
observatia serii vine de la hurezeanu: este pentru prima oara, dupa revolutie, cand dreapta castiga alegerile. doc o reformuleaza mai corect – prima oara cand partidele care se pretind de dreapta castiga alegerile.
 
update3
prezenta la euroalegeri la ora 21.00 – 29,12%.
in discursul de la sfarsitul zilei, basescu a admis ca invalidarea referendumului reprezinta o lectie pentru clasa politica, inclusiv pentru el. (inca odata trebuie sa recunosc ca presedintele este printre putinii  politicieni romani care admit in mod public atunci cand pierd), a promis totodata ca va continua sa sustina primenirea clasei politice. nu stiu exact daca asta inseamna promulgarea legii APD, nu a mai spus nimic despre asta.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X