alegeri si referendum – LIVE

25 noiembrie 2007
am fost la vot. am pus stampila, dupa cum ziceam, pe partida romilor. la referendum am votat NU. dintre cele doua variante o aleg pe cea a guvernului + APD. acum, sper ca legea pentru care guvernul si-a asumat raspunderea sa fie totusi promulgata . doc, spre exemplu, se teme ca nu va fi asa, de aceea a votat DA. la scoala unde am votat era ceva aglomeratie, in mare parte pensionari, am vazut oameni cu carje care veneau incet-incet spre sectia de votare. how about that? 
 
stay tuned. sper sa fac rost si de niste rezultate preliminare.    
 
update1
la alegerile europene, prezenta la urne pana la ora 10.00 era de 3,79%. la ora 11.00, prezenta la referendum era de 5,43%. mica. pare destul de clar ca, in ritmul asta, referendumul nu va fi validat. liderii PNL, inclusiv domnul tariceanu, seful PC, voiculescu si presedintele de onoare al PSD, iliescu, nu au votat pentru referendum. premierul a explicat chiar ca este inutil sa voteze. cat de normal este pentru un politician, parte a unei democratii, sa indemne electoratul sa NU vina la vot, va las pe voi sa apreciati. cum ar fi sa nu mai mergem de loc la vot?   cum ar mai functiona aceasta democratie oare?
 
update2
cateva rezultate partiale si neoficiale, la ora 13.00:
pd – 31%
psd – 26%
pnl – 16%
pld – 6%
png – 3%
udmr – sub 5%
prm – ??
 
update3
schimbari minore in rezultatele partiale neoficiale, la ora 14. un procent, in sus sau in jos. se pare ca UDMR va trece pragul, prezenta este mica in harghita si covasna. PRm se afla tot pe la 3%.
 
eu nu am informatii despre partiduletul lui gusa. pe blogul lui sutu insa, PIN-ul carpatin are 6,3%, ceea ce e foarte, foarte weird.
 
update4
la ora 16.00, prezenta la europarlamentare era de 19,61%. in bucuresti venisera doar 13,85% dintre alegatori. nici prezenta la europarlamentarele organizate in 2004 in restul UE nu a fost senzationala.
 
update5
rezultate partiale neoficiale la ora17.00
pd – 35%
psd – 23%
pnl – 14%
pld – 7%
udmr – 5%
prm – 4%
png – 4%
pc – 3%
tokes – 3%
pntcd – 2%
pin – 2%
 
(mihai damian ma avertizeaza ca suma procentelor depaseste 100%. de la ‘estimatorii oficiali ‘ si pana la mine au aparut cateva procente in plus. corectez la urmatoarea estimare. sau la exit-pollul de la 21.00)
 
se pare ca urbanii incep sa lase psd-ul in urma. ma refer la alegatorii din mediul urban. o mare victorie a acestor alegeri nu tocmai fericite ar fi aruncarea infamelor PRM/PNG/PC sub pragul parlamentar.
 
update6  
prezenta dincolo de granite e foarte scazuta. sectiile de votare sunt putine, oamenii nu se cara zeci sau sute de kilometri sa voteze. in plus, partidele nu au mai facut campanie si in diaspora, asa cum a facut basescu in luna mai.
 
exit-pollurile, reactii and stuff, in insemnarea de mai sus.
 
doc are un post similar aici.

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X