despre gospodarie

31 octombrie 2007
azi a venit acasa un om care mi-a instalat aragazul cel nou. printre variatele chestiuni  tehnice pe care le-a mormait in timp ce lucra, m-a informat ca e o adevarat minune faptul ca nu am sarit inca in aer, impreuna cu pisicile, din cauza racordului vechi si neomologat care imi transporta gazul. a muncit in bucatarie pret de vreo ora, timp in care mi-a furnizat nenumarate informatii pretioase. iar eu, politicos, le-am ascultat.
 
urmeaza: sa pun termopane in bucatarie si baie, sa repar peretii din baie, sa varuiesc intreaga casa, sa pun o usa noua, parchet , si sa cumpar multe accesorii. daca iau de la fiecare meserias cate ceva, presimt ca voi deveni un expert in tainele gospodaririi apartamentului. deocamdata nu stiu mai nimic. nu reusesc sa repar instalatiile de apa, nici macar un robinet care curge, nu ma bag la schimbat de prize, desi sunt relativ convins ca as reusi, nu fac zidarie, nu repar aparatura electrocasnica, nu stau cu orele sub masina – ar fi chiar imposibil, nu posed asa ceva.
 
oricum, ceva se misca. obisnuita mea atitudine – "cheama pe cineva care se pricepe" – a suferit o mica fisura . am hotarat, in ciuda sfaturilor, sa varuiesc singur balconul. iar la final, sa adaug cateva tuse de albastru mediteranean. vara viitoare, cand ne  vom relaxa in balconul nostru minuscul, ingramaditi printre plante, biciclete si pisici, va fi ca in insulele grecesti .
 
that’s the plan.  

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X