noi, ei si uninominalul

24 octombrie 2007
uninominal am vrut, uninominal am primit. si mi se pare ingrozitor de stupid faptul ca o reforma atat de importanta ca cea electorala este doar un alt teren de confruntare intre presedinte si premier.
 
e grav ca nu exista o dezbatere publica . nici cei informati nu stiu cu exactitate efectul pe care scrutinul majoritar in doua tururi, cel propus de basescu, il va avea asupra scenei politice. disparitia UDMR din parlament este unul dintre posibilele efecte. ce cunostinte au insa cei multi, invitati la referendum?
e grav ca nu exista consens politic, asa cum ar trebui sa fie in cazul unui pas atat de important. reforma electorala nu ar trebui sa serveasca avantajelor unui numar restrans de partide.  
e grav ca, intr-un domeniu atat de sensibil, lucrurile se pun atat de transant. un eventual esec al referendumului ar insemna blocarea votului uninominal pentru cel putin cativa ani.
 
lucrul cel mai grav este insa acela ca reforma electorala, indiferent de forma ei, nu va avea niciun efect pozitiv atata vreme cat politicienii se vor comporta la fel de iresponsabil pe cat se comporta in chiar acest moment. oricum am lua-o, cei care pierd din povestea asta sunt votul uninominal si noi, cei care ar fi trebuit sa profitam de pe urma lui.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X