de ce urasc bucurestiul (I)

23 octombrie 2007
azi dimineata cand m-am trezit, rupt de somn, am descoperit ca apa calda nu curge. iarasi. va veni in cateva ore, dar va fi prea tarziu. e o poveste obisnuita cu  radet -ul. am incalzit, am turnat peste mine, am plecat. ca sa ajung la metrou la piata sudului am doua rute . una trece pe langa big, acolo exista trei dughene cu burgeri si saorme din care se raspandeste un miros ingrozitor. a doua trece printr-un pseudo-parculet construit de aia de la rebu . pentru ca nimeni nu-i impiedica, oamenii isi fac nevoile in parculet, fara sa se mai ascunda. nu va inchipuiti ca e vreun palc de copaci sau niste tufisuri care sa-i ascunda. totul e la vedere.
 
orban ne-a promis ca in orele de varf, metrourile vor ajunge cu o frecventa de 7 minute. am asteptat 20 de minute. si acum vreo doua zile la fel.
 
pe platforma pipera, la celalalt capat al lumii, a venit apocalipsa. vara, totul e acoperit de o perdea de praf. se construieste constant, traficul e intens, nimeni nu face curatenie, te uiti pe strada in departare si vezi cum zboara praful prin aer, e ca la dirt-track. iarna, nu mai avem praf, doar noroi. e peste tot. pe trotuar, pe strada, pe liniile de tramvai. s-ajungi la birou, de la metrou, e chiar o aventura. trotuarul e in general ocupat de masini si de noroi. pe liniile de tramvai acoperite de baltoace, trece…tramvaiul. pe sosea trec, evident, masinile. noi pe unde dracu’ mai trecem?
 
uite d-asta urasc eu bucurestiul! si asta e numai partea intai.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X