consilieri si ziaristi

21 septembrie 2007
o poveste. dan andronic nu e numai blogger. el conduce firma care il consiliaza pe premierul tariceanu. unii spun ca o face bine. andronic are multi amici  ziaristi , care il folosesc drept sursa pentru articolele lor. de fapt, de cele mai multe ori, andronic este cel care ii foloseste pe ziaristi.
 
in ultimul sau post, andronic povesteste despre un ziarist care i se plange ca redactia sa ii cere sa il injure pe candidatul PNL la alegerile europarlamentare, daniel daianu , pentru ca a fost ofiter de securitate. motivul pe care ziaristul cu pricina il invoca: "doar stii ca astia ai mei sunt cu Cotroceniul". o asemenea discutie nu poate decat sa faca rau ziarului in cauza si in primul rand ziaristului. dar de obicei, asemenea discutii sunt private sau, hai sa le spunem off the record. nu?
 
ei bine, nu. in comentariile de la postul cu pricina, andronic dezvaluie numele ziarului si indirect, pe cel al ziaristului. asta afecteaza credibilitatea celor doi, un lucru bun pentru clientul lui andronic. se demonstreaza ca daianu nu e atacat pentru ca a fost ofiter de securitate, ci pentru ca "asa se cere de sus". in plus, mult mai urat, ii aduce probleme jurnalistului in cadrul redactiei. acesta a dezvaluit anumite practici, crezand ca poate conta pe discretia amicului sau. evident, relatia dintre cei doi se poate strica, dar probabil ca andronic are destui amici ziaristi. 
 
intrebari:
1. a procedat corect andronic?
2. ar trebui sa aiba ziaristii relatii atat de apropiate cu consilierii oamenilor politici?
2 bis. este in interesul ziaristilor sa aiba incredere oarba in sursele lor? 
 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X