oameni si caini

18 iulie 2007
braila a gasit un mijloc destul de simplu de a scapa de cainii vagabonzi. hingherii ii omoara pur si simplu pe strada, cu bucati de carne otravita. toti cei opt caini care alergau veseli in curtea cladirii in care se afla biroul mamei mele au patit-o. nu ieseau de acolo, nu muscau pe nimeni. cu toate acestea, au fost gasiti morti, intr-o dimineata. otraviti de peste gard. si cazuri sunt mai multe.
 
e pur si simpul vorba de bani. cruzimea este by default. operatiunile de ecarisaj au fost externalizate de primarul Cibu unui serviciu privat condus de un fost infractor , un anume Vasile Horez. serviciul cu pricina ar trebui sa colecteze cainii, sa ii duca in adaposturi si, daca nu sunt ridicati de potentialii stapani in decurs de o saptamana, sa ii eutanasieze. eutanasierea este in sine o masura cruda care ma scoate din minti, dar hingherii din braila reusesc sa depaseasca si aceasta linie. ei otravesc cainii fara sa mai astepte, pentru ca este mai profitabil . pe scurt: cainele otravit este incinerat. in paralel se furnizeaza acte false , care atesta ca animalul a fost colectat de pe strada, deparazitat, adapostit si, in cele din urma, eutanasiat cu o injectie letala . in numele acestor operatiuni inexistente, sunt solicitate sumele de bani aferente. iar primaria lui Cibu (care este foarte multumit de Horezu) le deconteaza. e si asta o munca, nu? 
 
aceasta poveste, bazata pe informatii furnizate de o persoana din directia sanitar veterinara braila, mi-a facut ziua de duminica mai placuta. acum am iarasi incredere. ca meritam toata cataclismele posibile si disparitia de pe suprafata acestei planete.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X