cum se vede romania

31 mai 2007
ghidul de calatorie "le routard" pentru sezonul actual, zice mediafax, prezinta romania turistilor straini. imaginea e una de tara agreabila, exotica, cu mai multe parti bune decat rele. partile rele sunt insa semnificative. pe mine (ca turist), m-ar speria. ma refer la hotii din gara de nord, la taximetristii pirat , cainii vagabonzi, mita pentru politisti, furturile organizate, serviciile hoteliere proaste,  trenurile murdare si lente, etc. apar si cateva informatii care ar trebui sa-i trezeasca pe romani din somn, acelea ca vinul si branza de la noi din tara nu sunt asa de bune precum am fost invatati. 
 
de obicei in cazuri ca asta, vin o multime de oameni ( oficiali sau nu) care vor spune ca autorii ghidului cu pricina dau dovada de o lipsa de informare infioratoare, ca toata lumea (mai putin respectivii) stie ca romania s-a schimbat mult, ca nu mai e asa si ca oricum nu a fost niciodata asa. sigur, numarul mic de turisti contrazice aceste explicatii, dar asta nu ne poate stirbi mandria nationala.
 
am fost recent in UK unde o multime de oameni m-au intrebat daca avem o democratie functionala , o presa libera si alte asemenea, altfel, niste intrebari sensibile si dificile, tinand cont de situatia pe care o traversam acum. si nu, problema nu era ca acei oameni nu erau informati, ci ca romania nu a reusit inca sa ii convinga.   

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X