multumesc, o zi buna! *

24 mai 2007
dragi vanzatori /patroni de magazine, buticuri, chioscuri , cofetarii , sifonarii, aprozare, tarabe si alte asemenea. ma uit acum la ceas si observ ca au trecut mai bine de 17 ani de la momentul pe care cu o usoara retinere in glas il numim revolutie. momentul unic in care voi v-ati transformat din paznicii produselor din galantare, in capitalistii  care doresc sa le instraineze. de dragul profitului. au trecut 17 ani, am intrat si pe acea piata unica si competitiva si totusi voi (sau, ca sa fiu corect, o parte din voi, una mare insa) refuzati sa va adaptati.
 
nu vreau sa exagerez si sa discut despre calitatea si diversitatea produselor. ce ma  deranjeaza cel mai mult la voi este lipsa oricarei dorinte de a vinde. pai mai oameni buni, mai capitalisti instruiti la phenian, banii nostri sunt profitul vostru. atitudinea "nu-ti place, pleaca din magazinul meu" pe care o afisati deseori fata de clienti este de o stupiditate care ma infioara. cateva exemple: n-aveti rest? plecati sa schimbati, nu ma trimiteti pe mine. nu vorbiti la persoana a doua cu clientii, nici ei nu va vorbesc asa. nu aruncati banii si produsele pe masa, nu va aratati mutra acra la toata lumea, nu va descarcati nervii pe clienti si mai ales, daca nu sunteti capabili sa spuneti MULTUMESC din proprie initiativa, macar raspundeti clientului atunci cand acesta va multumeste. nu e greu, va dau eu prima lectie acum. repetati dupa mine: VA MULTUMESC. O ZI BUNA. MAI TRECETI PE LA NOI! nu e simplu?
 
* aceasta insemnare a fost inspirata de izbucnirea unei vanzatoare in fata unui underhill un pic socat, care astepta de vreo zece minute, la o coada de numai doua persoane, iaurtul pe care il ceruse: "toata lumea se grabeste, mereu sa grabesc. azi e duminica , ce cauta duminica in magazin? duminica se sta acasa. si mai vor si repede. eheheee, pe vremea comunismului stateau la coada si nu mai ziceau nimic, nu se mai plangeau".  

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X