romania ca pavaza

26 martie 2007
exista momente in istorie cand interesul tarii se confunda cu interesul unui grup mic de oameni. exista insa si momente in care un grup mic de oameni confunda interesul tarii cu cel personal. in cazul doi, grupul cel mic tinde sa foloseasca tara drept pavaza pentru atingerea amintitelor interese.
 
dupa cum prea bine stim, premierul tariceanu a declarat de vreo 50 de ori ca  romania nu va renunta la taxa de prima inmatriculare pentru masinile second hand din import. adica cea pe care comisia europeana si bunul simt o catalogheaza drept discriminatorie. la ora asta, si copiii stiu ca taxa serveste in primul rand interesele comerciantilor de masini noi, producatori si importatori , printre acestia din urma aflandu-se si premierul nostru. tariceanu este insa netulburat iar declaratiile sale aiuritoare au accente patriotice: de blestemata de taxa beneficiaza intreaga romanie.
 
"Daca unora nu le convine denumirea de taxa de prima inmatriculare , atunci o sa-i spunem taxa pentru o Romanie curata sau taxa de pastrare a slujbelor. Refuz ca Romania sa devina lada de gunoi a Europei. Iar intre necesitatea de a avea o Romanie curata si de a avea locuri de munca garantate si cea a face servicul celor care se ocupa cu bisnita de masini second-hand , nu am nicio ezitare in a alege prima categorie", a spus Tariceanu.
 
ce interese, ce importatori, ce  libera circulatie a bunurilor? situatia in viziunea lui tariceanu e mult mai simpla. de o parte sta romania (de 3 ori mentionata in cateva randuri) curata si cu foarte multe joburi, de partea cealalta sta europa, cu gunoiul si bisnita ei murdara. ce alegem?  (darn! ar fi fost mult mai simplu daca n-am fi aderat) 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X