unu si sapte minute

25 februarie 2007
cand am pus cartea deoparte, erik se pregatea sa intre in careu si sa-i cotonogeasca pe cei doi prefecti ai penalizarii. am privit in jur, cel putin o pisica se uita la titus andronicus, motanul dormea tolanit in pat, pe o parte, unul din momentele alea in care seamana cu o balena esuata. ceasul meu arata sapte fara un sfert, arata asa de vreo cateva zile de cand i s-a terminat bateria. si acum zace acasa in intuneric pe raftul bibliotecii si arata tot sapte fara un sfert. dar sa revin, telefonul zicea de fapt ca e 1.07.
 
fata mi-a inghetat aproape instantaneu in momentul in care am deschis geamul. imi place sa inspir aerul rece de iarna dupa o zi intreaga de stat in casa la caldura, asa ca am continuat experimentul. in raza mea vizuala doar vreo zece apartamente mai aveau viata in ele. undeva in departare, o potentiala catastrofa . coloana de fum iesita din cosul CET -ului a inghetat bocna. a inghetat, s-a rupt de la baza si a cazut peste un bloc. 
 
la ora unu, pe straduta din fata blocului meu nu mai trece aproape nimeni. doar politia din cand in cand. fara rost as zice – acum cateva luni un prieten si-a pierdut caciula pe strada si a gasit-o dupa cateva ore bune, in acelasi loc. ca pe vremea lui vlad tepes . in orice caz, azi noapte pe la unu pe straduta din fata blocului meu nu mai trecea nimeni, nici macar politia. prin urmare am inchis geamul, am aruncat o privire la titus andronicus si am revenit pe canapea cu cartea in mana. erik se pregatea sa intre in careu si sa-i cotonogeasca pe cei doi prefecti ai penalizarii.   
 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X