abjectiile cotidianului lui vantu

21 februarie 2007
‘Cotidianul’ ii aplica comentatorului pro-basescian  traian ungureanu (acelasi ziar), o corectie mizerabila. autorul e doru buscu, ziaristul a carui istorie se pierde printre relatiile ‘profesionale’ cu vantu si sorin marin, afaceristul apropiat atat de vantu cat si de patriciu
 
motivul invocat de directorul editorial al ziarului cotidianul (care scrie rar si doar atunci cand trebuie) doru buscu, este "onania solitara", "pupincurismul" si "incredibila slugarnicie a (…) ochelaristului ungureanu", pe langa presedintele basescu. dar buscu nu se opreste aici. in dispretul lui de zeu al presei (e bine stiut, toti catavencii sunt zei), el face praf intreaga breasla a jurnalistilor - "palavragii statistici potcoviti cu norma scrisa". mai mult, gaseste un moment cel putin ciudat sa isi afiseze homofobia -  "sarutul (lui ungureanu) e aproape real si are, din afara, toata dizgratia unui gest homosexual la lumina zilei". 
 
eu cred ca traian ungureanu este un editorialist care si-a afisat in mod clar pozitia pro-basescu. o fac si alti comentatori din alte tari cu presa respectabila, a facut-o si el, in totalitate pe riscul reputatiei sale. poate a gresit. a ales sa ramana angajat al ziarului lui vantu dar a fost unul dintre putinii comentatori care au scris impotriva patronului. poate a gresit. propunerea lui in postul de ambasador la londra este evident o aberatie a lui basescu si, daca s-ar fi materializat, o prea mare vanitate din partea lui. nimic insa nu justifica gestul colegului buscu. aici nu vad decat o spalare a rufelor (cotidianului) in public, vad o executie publica care n-are nicio legatura cu jurnalistica si cu cititorii, vad ura si  dispret , vad nemultumirea patronului sorin ovidiu vantu .
 
lectia data de buscu ar trebui sa fie invatatura de minte tuturor celor care au tupeul sa adopte o pozitie pro-basescu. vor fi executati pe rand. presa si televiziunea  incap incet dar sigur pe mainile lui vantu, patriciu si voiculescu. numai cand acest proces de preluare va ajunge la final, vor putea cei trei sa isi exprime liber ideile sanatoase despre cum se conduce/influenteaza politica/tara/afacerile/justitia. traiasca libertatea presei !!! 
 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X