noaptea e lunga

21 ianuarie 2007
dar in special atunci cand adormi la cinci dimineata si te intrebi ce naiba sa faci in timpul asta. eu unul am gasit un program de codificat fisiere video pentru Ipod. hurray, mai ales ca era restanta de duminica. asta se intampla pe la vreo unu, cand inca mai speram in somnul celor linistiti. tot la ora aia mi s-a facut foame. am mancat, prin urmare, si animat de un avant nestavilit am redeschis calculatorul ca sa caut niste re(m)betiko. tine de redescoperirea radacinilor, o poveste complicata pe care dezvolt eu mai tarziu. am impresia ca doua-trei melodii se mai descarca si acum (cu incetineala internetului furnizat de reteaua vecinului de palier) din computerul unui om din stokholm, o fi grec, imigrant , student la schimb sau un suedez cu sechele de la ultima vacanta in creta, nu pot sti.
 
la doua am pus punct, am inchis calculatorul, m-am urcat in pat si am deschis cartea. o ora mai tarziu, cu lumina inchisa, ma zvarcoleam de pe o parte pe alta, cu calduri si friguri, invelit si dezvelit, dupa caz. la ora aia, toate prostiile care imi navalesc in minte sunt neplacute. noaptea le face si mai negre. fie ca e vorba de restantele la facturi, tot felul de treburi care ma asteptau la birou sau aiurea si chiar un moment de vara trecuta (jeesus!) in care eu ii spuneam (in fata unor oameni) lui E., ca trupa cutare e din Scotia, cand aia erau toata ziua din Anglia. doamne ce situatia penibila! sau nu e? de ce sa mint, mi-au mai trecut prin cap si alte chestii, cum ar fi sa ma intorc la blogspot, ca ma enerveaza albul paginii weblog.ro, by the way, se poate schimba asta in vreun fel?
 
n-am mai verificat ceasul de teama, dar candva in timpul chinurilor astea, motanul s-a urcat pe mine si a adormit bustean in urmatorul moment (I. imi spune de fapt ca mediteaza dar eu am niste indoieli in privinta asta). greu sa te mai misti in conditiile date, nu vrei sa deranjezi motanul, la o adica el nu doarme decat vreo 20 de ore pe zi.
 
cred ca era spre patru. motanul a plecat sa mai doarma si in cealalta camera (ce abuz!) si eu l-am urmat. ma doare gatul de ceva timp, am luat o lingurita de miere si am cascat gura pe geam. ce sa vezi, au inceput sa mearga autobuzele. de obicei, in momentul asta incepi sa simti iarasi o energie nefireasca si te gandesti daca mai are vreun rost sa dormi. la o adica, somnul iti rapeste din viata sunt atatea de facut. well, eu nu sunt martin eden iar gandurile astea au tinut foarte putin. azi noapte, spre exemplu, s-au manifestat intr-o sesiune de  observatii astronomice de dupa geam. m-am zgait la diverse stele pret de vreo 20 de minute, dupa care am ajuns la concluzia ca as putea sa imi cumpar un ocular mai bun si o lentila barlow.
 
se lumina afara cand am adormit cu gandul acesta frumos in minte. in scurt timp a sunat si ceasul. cata naivitate din partea lui. e o minune totusi ca m-am trezit cu doar doua ore intarziere, ca am ajuns la birou si ca am dus pana la capat o zi de munca, pe care o termin acum. punct.
     

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X