jeeeesus! (sau moartea iluminismului)

17 ianuarie 2007
"harry potter ar trebui omorat, daca musulmanii isi arunca copiii in lupta, noi de ce sa nu o facem in numele lui iisus, copiii au obligatii fata de dumnezeu (ba chiar si fata de george w. bush ), nu trebuie sa piarda timpul, nu trebuie sa se distreze. ah, si toate invatamintele astea trebuie introduse in capul lor atunci cand sunt mici, pentru ca e momentul perfect pentru a le forma educatia".

 
am vazut jesus camp
zilele trecute, care mi-a reamintit ca unii americani (aia cu teama de dumnezeu, fireste) traiesc pe o cu totul alta planeta, la mare distanta de restul conationalilor si, in orice caz, la ani lumina de europa umanista si seculara.
 
in context, nu pot sa nu observ cum, in cautare de sprijin, actuala administratie

americana a deraiat urat si a ajuns sa confunde valorile democratiei cu cele ale bisericii. cum sprijinul neoconservatorilor (acum paradit totusi de situatia din irak) se formeaza incet dar sigur pe umerii bisericii si cu ajutorul a milioane de oameni cu credinta oarba in dumnezeu, presedinte, placinta cu mere si venirea apocalipsei. asta pe principiul voi ne dati voturi, noi va aducem valorile retrograde la rang de lege. cum noii lideri ai bisericii (voci influente la casa alba, cum ar fi domnul tim lahaye) castiga aderenti in timp de condamna iluminismul, vorbesc despre umanisti ca despre cel mai mare pericol la adresa americii si a intregii lumi, si cer, in aplauzele credinciosilor cu capul plecat, limitarea drepturilor omului (alea care nu convin bisericii).

 
in rest, printre temele preferate – la dracu’ cu homosexualii, dumnezeu nu ii vrea si nici bush, la dracu’ si cu drepturile femeii , locul ei e in gospodarie , la naiba cu mediul inconjurator, bush n-a observat nicio schimbare de clima iar noi credinciosii oricum ne caram odata cu apocalipsa, la naiba cu controlul armelor, americanu ‘ are dreptul sa impuste orice mexican ii intra in casa. tot ce le mai trebuie e un schimb de experienta cu romania si o pedeapsa pentru defaimarea simbolurilor religioase. ar iesi ceva destul de interesant.
 
jeeeesus, incotro o ia lumea asta? 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X