urban si urban

17 decembrie 2006
visez deseori la o viata idilica intr-o casuta printre maslini pe malul mediteranei sau intr-un orasel nature friendly, cu un rau, lebede , biciclete si oameni satui de masini. pana una alta insa mi-ar placea al naibii de mult sa stau intr-o metropola, printre cladiri uriase, conexiuni wireless and one coffee to go please. bucurestiul, spun unii, are potential, se afla intr-un moment de efervescenta, spre deosebire de alte capitale "moarte", a caror transformare s-a finalizat. in ce o sa se transforme orasul asta mi-e greu sa spun in acest moment. daca vad insa incapatanarea cu care teapa si cartoful mai stau inca in piata revolutiei, trebuie sa spun ca perspectivele sunt sumbre.
 
e clar ca si bucurestiul si alte orase din tara au partile lor frumoase, in mare majoritate cele vechi dar si cate ceva din cele noi. noua generatie de romani imi pare insa lipsita de bun gust si de orice simt practic. ma uimeste furia cu care oamenii se opun proiectelor . NU VREM: blocuri zgarie nori, uriasi din sticla si otel, pasaje supraterane, etc. zgarie norii nu sunt potriviti peste tot, evident, dar plasarea lor inteligenta langa cladiri mai vechi sau mai noi poate avea drept efect o imagine neasteptat de placuta ochiului Iimi place foarte mult cladirea de birouri din piata aviatorilor). si daca nu vrem asa ceva in orasul pe care ne-ar placea sa-l numim ‘marea metropola europeana’, ce naiba vrem? porci in fata blocului?
 
9 din zece bucuresteni se plang de uratenia orasului, in timp ce arunca gunoaiele pe jos, parcheaza masinile in gradini si asteapta de la autoritatile locale sa faca totul, daca s-ar putea chiar sa le vopseasca si usa apartamentului.    

 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X